Whisky koop je niet zomaar

Whisky kopen

Met whisky kopen moet je wel een klein beetje weten waar je mee te maken hebt, wat voor whisky is er en welke smaak hebben ze. Ook met de prijs zijn er grote verschillen, en wat is de reden dat je een fles whisky koopt. Zomaar een aantal punten waar je over na kunt denken bij het kopen van deze heerlijke drank, drinkers hebben allemaal gemeen dat ze willen genieten van een exclusief moment. Je drinkt de drank niet om een halve fles achterover te slaan, maar om het moment te vieren met deze drank waarbij je geniet van elke slok die je neemt. 

Smaken whisky

Bij whisky kopen heb je over het algemeen te maken met drie soorten, de Schotse whisky die rokerig is, de Amerikaanse die erg zacht van smaak is, en de Ierse die lekker fruitig is. Tijdens het branden wordt turf gebruikt voor de moutkorrels, dit geeft de smaak aan de whisky mee. Bij de Amerikaanse en Ierse versie wordt er praktisch nooit gebruik gemaakt van turf. Amerikaanse whisky bewaar je in Amerikaans eikenhout, hier komt de zachte smaak ook vandaan. Bij Ierse whisky wordt graan gebruikt, in ovens die worden gestookt met steenkool. Hier komen ook de verschillende smaken vandaan.

Whisky kopen

Wanneer drink je whisky

In ieder land wordt whisky wel gedronken, zo heeft iedereen een verschillende reden om het te drinken. De ene gebruikt het bij een rustig moment met een boek, of bij een film om extra te genieten. Drink je het echt op speciale momenten, dan kun je whisky kopen die wat duurder is. Mix je de whisky met een andere drank, dan is het zonde om daarvoor een duur merk te gebruiken. Whisky cola is een bekende drank, hier worden ook de goedkopere whisky’s voor gebruikt. De duurste whisky hoeft ook niet de lekkerste te zijn.