Waarom gefilterd water in een waterkoeler het gezondst is

Als het gaat om het kiezen van de meest gezonde optie voor je drinkwater, is gefilterd water uit een waterkoeler de manier om te gaan. Het is niet alleen handig, maar het geeft je ook schoon en veilig drinkwater dat vrij is van verontreinigingen, bacteriën en andere ziekteverwekkers. Laten we eens kijken waarom gefilterd water uit een waterkoeler de gezondste keuze is.


De voordelen van gefilterd water


Het eerste voordeel van gefilterd water uit een waterkoeler is dat het ongezonde verontreinigingen zoals chloor, lood en andere schadelijke chemicaliën uit je drinkwater verwijdert. Deze verontreinigingen komen voor in kraan- of bronwater en kunnen nadelige gevolgen hebben voor je algemene gezondheid. Door deze verontreinigingen eruit te filteren drink je het schoonste en veiligste drinkwater.

Een ander voordeel van gefilterd water in een waterkoeler is dat het plastic afval vermindert. Gebotteld bron- of bruiswater lijkt misschien een gemakkelijke oplossing voor hydratatie, maar het heeft zijn eigen problemen, namelijk plasticvervuiling. Een plastic fles voor eenmalig gebruik heeft honderden jaren nodig om te ontbinden, wat betekent dat als je hem eenmaal gebruikt hebt, hij voor altijd als afval zal blijven bestaan. Door thuis of op het werk uw eigen herbruikbare flessen te vullen met gefilterd kraan- of bronwater, kunt u uw steentje bijdragen aan de vermindering van plastic afval, terwijl u toch vers en schoon drinkwater krijgt!

Tot slot is een van de grootste voordelen van het gebruik van gefilterd kraan- of bronwater in een waterkoeler op kantoor of thuis de gemak factor. In plaats van elke maand dure flessen water te moeten kopen (met alle gevolgen van dien voor het milieu), kun je op kantoor of thuis gewoon een herbruikbare fles vullen wanneer dat nodig is – dat bespaart zowel tijd als geld! En als u kiest voor een fles met warme en koude instellingen, hoeft u niet te wachten tot uw fles is afgekoeld in de koelkast voordat u een slok neemt!

Kortom, als je op zoek bent naar de gezondste optie voor drinkwater, kijk dan niet verder dan gefilterd kraan- of bronwater uit een met filters uitgeruste kantoor of thuis waterkoeler! Dit zorgt niet alleen voor zuiverder drinkwater zonder al die ongezonde verontreinigingen uit de kraan en het grondwater, maar helpt ook het plastic afval te verminderen en bespaart tijd en geld! Overweeg dus vandaag nog te investeren in een kantoor- of thuis filtersysteem, zodat je altijd toegang hebt tot koud -of zelfs warm- schoon en gezond drinkwater wanneer dat nodig is!

Bron: culligan.be