7 tips voor olijfolie gebruiken in het huishouden

7 tips voor olijfolie gebruiken in het huishouden
Dat olijfolie heerlijk en gezond is in het eten, dat wist je natuurlijk al lang. Maar wist je dat olijfolie ook een geweldige toevoeging is als huishoudelijk middel? Olijfolie kan op verschillende manieren gebruikt worden om je huis schoon en fris te houden. Benieuwd hoe? Hier zijn 7 tips voor olijfolie gebruiken in het huishouden!

RVS reiniging

Maak roestvrijstaal moeiteloos schoon door een doekje met een vleugje olijfolie te gebruiken. Verban vet en aanslag van roestvrijstalen pannen, fornuizen en wasbakken met deze simpele oplossing.

Handig smeermiddel

Zeg maar lekker dikke doei tegen krakende scharnieren! Los dit ongemak op met enkele druppels olijfolie op de scharnieren van je deuren en ramen. Hetzelfde trucje is ook handig voor vastzittende ritsen op kleding.

Onderhoud van houten meubels

Geef je houten meubels een opfrisbeurt met olijfolie. Combineer twee delen olijfolie met één deel azijn of citroensap en wrijf dit mengsel met een zachte doek over het hout. Zo krijgen je meubelstukken een hernieuwde glans.

Krasjes verwijderen uit leer en rubber

Beschadigingen aan leren banken of schoenen? Met wat olijfolie en een zachte doek kun je krassen effectief verwijderen. Breng de olie voorzichtig aan met draaiende bewegingen. Dit trucje werkt zelfs op rubberen schoenen.

Verfvlekken verwijderen van handen

Olijfolie is een handige oplossing om verfvlekken van je handen te krijgen. Breng wat olie aan op de vlekken, laat het enkele minuten intrekken en spoel het vervolgens af met zeep. Zo krijg je verf snel en makkelijk van je handen gewassen.

Stickers probleemloos verwijderen

Heb je last van stickers op voorwerpen zoals servies of glas? Gebruik olijfolie om ze eenvoudig te verwijderen. Niet alleen werkt dit hartstikke goed, het is zelfs beter dan het gebruik van stickerverwijderaar. Stickerverwijderaar is namelijk erg agressief spul dat je servies of glas kan beschadigen.

Bonustip: hydraterende eigenschappen

Als afsluiter van onze 7 tips voor olijfolie gebruiken in het huishouden hebben we, naast de huishoudelijke tips, ook een hydrateertip. Voeg een beetje olie toe aan je warme bad om je huid te verzorgen. Je kunt ook wat olijfolie op je gezicht aanbrengen en vervolgens afspoelen. Wil je het nog uitgebreider aanpakken? Gebruik dan ook wat olijfoliezeep erbij! Let wel op dat je contact met je ogen vermijdt.

Meer tips

Meer? Lees meer van onze blogs.