De beste recept ideeën voor zelfgemaakte pizzasauzen

recept voor pizzasaus

Een pizzasaus uit een pot is natuurlijk makkelijk, maar niet gezond. Het is veel gezonder om je saus zelf te maken. Dit zijn een aantal recept ideeën voor lekkere pizzasauzen.

Het eerste recept voor pizzasaus is de tomatensaus. Deze eenvoudige saus is bijvoorbeeld geschikt voor je pizza Margaritha. Deze saus kun je trouwens ook als basis gebruiken voor een pasta Bolognese. Je voegt dan alleen gehakt toe aan de saus.

Voor deze pizzasaus heb je tomaten, tomatenpuree, tomatenblokjes, uien, knoflook en wat kruiden nodig. Je bakt de uien even aan met de knoflook. Je voegt de tomaten toe en bakt dit goed mee. Daarna voeg je de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe. Roer het goed door elkaar en voeg een beetje water toe. Laat het even goed pruttelen en pureer de saus met een staafmixer tot een glad geheel. Als laatste voeg je kruiden, zoals Italiaanse kruiden, toe. Even roeren en je eenvoudige tomatensaus is klaar.

recept voor pizzasaus

Het is tijd voor het tweede recept voor een pizzasaus. Dit is de Arrabbiata. Het is een hele pittige saus met onder andere pepers. Kun je niet tegen scherp, dan kun je dit recept beter links laten liggen.

Je neemt tomaten, tomatenblokjes, pepers en knoflook. Je snijdt de tomaten, de knoflook en de pepers klein. Doe alles in een pan, voeg de tomatenblokjes toe en bak het even aan. Voeg wat water toe en laat het goed pruttelen.

Het laatste recept is een witte roomsaus voor je pizza. Het is een vrij zware saus, omdat er bloem, melk, boter en kaas in zit. De basis is een roux. Je bakt de boter, doet er bloem bij en bakt dit mee. Voeg dan de melk toe en blijf roeren. Als je de saus dikker wilt, dan voeg je er bloem aan toe. Wil je hem dunner, voeg dan een beetje melk toe. De pizzasaus krijgt vanzelf de gewenste dikte. Deze saus is bijvoorbeeld geschikt als extra kaastopping op je pizza Quattro Formaggi.