9 feitjes over koffie die je nog niet kende!

alberto-caffe-crema-coffee-beans-1kgKoffie is na water en thee de populairste drank. Bijna iedereen drinkt het en zeker werkend Nederland zweert erbij. De werkdag is volgens velen pas echt begonnen wanneer het eerste ‘bakkie pleur’ is geconsumeerd. Het is dan ook niet voor niets dat koffie de zwarte motor van de economie wordt genoemd!

Toch zijn er nog veel dingen van koffie die je nog niet kende. Lees daarom snel deze leuke en fascinerende 9 wist-je-datjes!

Wist je dat..

 1. Kopi Loewak de meest prijzige koffie ter wereld is? Het is koffie gemaakt van de uitwerpselen van een katachtige op Indonesië!
 2. Koffiebonen de pitten zijn van een rood besje dat aan een boom groeit? En dat die bomen wel 10 meter hoog kunnen worden?
 3. De Nederlander gemiddeld zo’n 4 bakjes koffie per dag drinkt?
 4. Het slechts 10 minuten duurt voordat de cafeïne in koffie begint te werken en je je vanaf dan dus meer wakker of alerter gaat voelen?
 5. Uit onderzoek blijkt dat frequente koffiedrinkers een verlaagde kans op Alzheimer hebben? Van de cafeïne word je dus niet alleen snel alert; het drinken van koffie helpt dus ook om je op de lange termijn bij de pinken te zijn en blijven!
 6. Er wereldwijd zo’n 65 landen koffie produceren? En dat Brazilië hoofdproducent is en goed is voor 40% van de totale koffieproductie?
 7. Koffie de afgelopen 10 jaar goedkoper is geworden? Tja, dat gevoel heb je niet wanneer je bij een barista in een hip koffietentje je prijzige latte macchiato bestelt denk ik!
 8. Zwarte koffie, zonder iets erin, geen calorieën bevat? Goed om te weten voor als je aan het afvallen bent dus!
 9. De beste bewaarplek voor koffiebonen in de vriezer is!?
 10. Het wereldrecord ‘bakjes koffie drinken’ 82 bakjes in 7 uur is? Niet slecht, zeker te bedenken dat de fatale dosis zo’n 100 bakjes koffie is!
 11. logo